maka maka y cupcake


Igår blev det middag med tjejerna på Maka Maka, ett beach burger cafe som ligger nästan nere vid stranden här Barceloneta. Där delade vi på en kanna passionfrukts-mojito och åt varsin god burgare + svingoda pommes frites med parmesan och vitlök. Helt sjukt goda pommes, så löjligt gott med parmesan på. 
 
Därefter så hann vi precis (typ 2 sekunder till godo) in på en supermercat för att köpa lite cava och sangria innan de stängde "alkoholavdelningen" vid 23, jäkla tur. Sen satt vi hemma hos oss ett par timmar och bara snackade innan det blev dags att röra sig bort mot Sala Apolo och Cupcake. Apolo är en gammal teater som har blivit omgjord till nattklubb/konserthall och de kör lite olika klubbkoncept varje dag. Igår var det ju torsdag och då är det klubben Cupcake som håller hus där, en klubb där dj:n spelar 70/80/90/00-hits - pop, dance, rock m.m. Sjukt kul (och svettigt!) var det, vi dansade fram till stängning vid 05.
 
Så idag har vi alltså varit ganska trötta och slitna. Under dagen blev det några blåsiga timmar på stranden, faktiskt rätt konstig väder där det gick från blåsigt till superstilla och jättevarmt, till att en sekund senare blåsa upp till storm, sandstorm. Var faktiskt lite roligt att se alla människor som låg och solade kasta sig upp på två röda och börja samla ihop sina saker för att fly sandstormen. 
 
På kvällen så gick vi upp till portal de l'angel (gata parallell med ramblan med massa affärer) för att shoppa lite. Jag hittade inte direkt mycket, köpte två enkla baslinnen på Zara bara, och ett par byxor till mammsen. Därefter gick vi till en pastabar i Gótico, sjukt nice ställe där man får välja pastasort, sås och toppings, så gott! Och dessutom billigt. 
 
Vi hade lite funderingar på att gå ut ikväll också, till City Hall som var vårt stammisställe när jag, Hanna, Jessica och Camilla bodde här 2012, men insåg att vi alla var lite väl trötta och opepp på det. Imorgon däremot, då fyller Hank the tank år så då blir det först fira med god frukost på Flax & Kale, som jag visserligen aldrig varit på men hört mycket gott om - "trots" att det är en veggierestaurang hehe, och sen middag på kvällen på Rita Blue (också stammisställe 2012). Massa god mat och dryck imorgon med andra ord, livet!
 
1. Passionsfrukts-mojiton på Maka Maka || 2. Fantastiska selfies efter Cupcake 05.30 imorse... || 3. Dagens härliga sandstorm

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: