jobb jobb jobb


Mina dagar här nere ser ungefär likadana ut varje dag. Sover till runt 11.30-12.00, äter lite frukost, fixar lite/tvättar/handlar mat/tar det lugnt till Henrik kommer hem vid 15.30 ungefär, sen fortsätter vi göra typ ingenting tills han sticker iväg på träning och jag till jobbet någon gång vid 18.15. Jobbar vanligtvis stängning och är hemma runt 02.00 vardagar och 04.45 fredagar/lördagar. Inte så kul att skriva om med andra ord.
 
Men för att ändå skriva lite om senaste veckan:
 
Torsdagen på jobbet blev lugn för att vara torsdag. Brukar tydligen vara mer folk normalt sett, vi har specialerbjudande på cocktails fram till klockan 20 bland annat. Det är både skönt och tråkigt när det är lugnt, man slipper ju stressen och så men tiden sniglar sig fram. 
 
På fredagen var det mycket folk i vanlig ordning, inga konstigheter. I lördags däremot galet mycket folk! Fler än vanligt, och då brukar ändå The Argyle ha ett par tusen kunder på fredagar och lördagar. Självklart var det också på lördagen som allt skulle gå fel i baren. Alla våra "softdrinks-guns"(<--) gick sönder, det kom läsk men utan kolsyra så ett tag fick vi kannor med läsk från de andra barerna och sen så fick vi leverans på massa läskflaskor vilket innebar att en av barbacksen gick med en kundvagn och lassade av allt i baren. Lagom trångt och mysigt. Dessutom så blev det något fel med isen i vår well så vi var tvungna att spola ur den och få in ny vilket tog ett litet tag. Om inte det var nog så började backbaren falla sönder, delar som lossnade och så vidare. Och eftersom det var St Patricks Day dagen efter (i söndags alltså) så var det fantastiskt mycket irländare ute och det var inte bara svårt att förstå deras dialekt, de envisades också med att kalla sprite/lemonade för white. Åh huvudvärk.
 
I söndags hade jag egentligen tänkt att hänga med Henrik och köra paintball med EBS-gruppen igen, men eftersom jag kom i sängs runt kl 05.00 och han gick upp knappt två timmar senare så blev det inte så. Ni vet den där känslan om man måste t ex gå upp och gå på toa efter att ha sovit väldigt lite, när man nästan känner sig bakis för man är så trött? Så var jag då... Så ingen paintball för mig. Istället sov jag till typ kl 14, gick upp vid 15 och gjorde sen inget mer den dagen. Var nämligen ledig i söndags så det blev bara lite middag och lite Friends på datorn innan vi gick och la oss rätt tidigt.
 
I måndags blev det en lite speciell dag på jobbet. Hade nämligen blivit tillfrågad om att komma in vid kl 15 och "modella" förslag på nya arbetskläder för högsta cheferna. Så det var jag, två andra tjejer och tre grabbar som hade på oss tre olika förslag. Jag och Soroush som jag jobbar med i baren hade på oss de kläderna som våra managers helst ville att cheferna skulle välja så det var ju lite press på att se bra ut om man säger så... Allt från att stryka skjortorna jävligt noga, till att stå snyggt och så vidare. Men det gick bra hursomhelst och de valde tillslut de kläderna som vi hade på oss så våra nya outfits kommer vara en vit skjorta (riktigt snygg faktiskt, väldigt figursydd, typ "påsydda hängslen" i samma tyg som skjortan) och ett brun-beige förkläde. Snyggt och fräscht men det kommer bli riktigt intressant att jobba i vitt i baren... Får se hur det går när vi får kläderna om några veckor. Sen skulle jag tydligen jobba på kvällen vilket jag inte förstått för det syntes inte på min roster (schema) så fick låna en skjorta och hoppa in i baren efter en kort class i maten vi serverar. Seg kväll, säkert eftersom det var St Patricks Day i söndags, inte en människa ute typ. Men skrapade i alla fall ihop 9 1/2 betalda timmar i måndags, så det var rätt soft att jobba ändå! 
 
Tisdagen var om möjligt ännu segare än måndagen. Inte mycket mer att säga där förutom att jag slapp stänga och fick gå en timme tidigare. Yes! Har inget emot att stänga, mer tid - mer pengar, men ibland är det skönt att få sticka och komma hem tidigt. 
 
Igår var min enda lediga dag den här veckan (6 dagars jobb...) och passade på att åka till Bondi. Blev inte så länge dock för jag drog igång en tvättmaskin som tog längre tid än vad jag trodde så var väl inte på stranden förrän ungefär 15.15. Passade på att köpa ett par flip-flops eftersom mina älskade 50 krs från H&M gav upp förra veckan. Så nu har jag ett par bra mycket dyrare men mer hållbara från Havaianas som är det stora flip-flopmärket här nere. Henrik kom också till stranden någon timme senare så vi låg där och softa till kl 18 ungefär. Då åkte vi hem och hade tänkt att laga riktigt ordentlig med mat (kött och potatisklyftor) men medan vi höll på så började jag må fantastiskt illa så det blev inget av det. Så det sög ju rätt mycket kan man säga... Flingor och mjölk istället för kött och potatis. Får nog se till att laga köttet idag istället innan det blir dåligt. 
 
Jobb resten av veckan, får se när jag skriver igen!
 
Bondi Beach igår.