det går bra nu


Hej på er! Nu är det bra tag sen jag skrev här... Det har helt enkelt inte funnits tid eller lust att gå dit där wifi fungerar, särskilt inte sen Henrik slutade jobba och jag fick lite sällskap om dagarna. En hel del grejer har hänt sen sist så tänkte att jag berättar lite kort här (eller försöker hålla det kort i alla fall!):
 
Absolut största grejen är jag äntligen har åkt skidor! Och det går bra! Men herregud vad nervös jag var innan första åket, det är ju ändå fem år och två korsbandsskador sen sist. Men hittills går det i alla fall bra, knät känns bra och jag har inte ramlat en enda gång. Åker ju bra mycket långsammare än grabbarna men det känns hyfsat kontrollerat i alla fall. Skidbackarna här i alperna är fantastiska! Sjukt långa så man får mjölksyra i benen efter typ en tredjedel av backen, förra veckan åkte vi en backe som är 10,3 km lång - det var riktigt jobbigt! Vi har åkt mest här i anslutning till byn, det ligger en kabinlift precis vid tågstationen och från toppen (Stubnerkogel) kan man antingen åka ner i Bad Gastein-området eller ta sig bort till ett område som heter Angertal där högsta toppen heter Schlossalm. Åker man där borta (10 km-backen till exempel) kommer man hela vägen bort till Bad Hofgastein. Så man har bra mycket större valmöjligheter vart man ska åka än hemma i Sverige. I helgen tog vi bussen bort till ett område som heter Sportgastein, där backarna var löjligt breda och sköna att åka, så dit måste vi åka igen helt klart!
 
 
Sen har allt löst sig med jobb också! Jag har ju skrivit tidigare om den här Walter och eventuella jobb-möjligheter för honom och nu har allt äntligen ordnat sig och både jag och Axel har fått jobb i baren på Den Glade Viking (som tydligen är världens partyställe haha... Får väl se hur det här blir...). Vi öppnar på fredag och just nu håller vi på att fixa i ordning stället. Igår var vi alla och städade ur barerna, imorrn ska vi hjälpas att åt att bära in och ställa på plats all sprit och på torsdag ska vi få lära oss kassasystemet m.m. Alla som vi kommer jobba med verkar riktigt schyssta så det blir nog asbra. Utöver vanligt jobb i baren så ska vi även åka skidor tillsammans två gånger/vecka för att promota Den Glade Viking (vi ska få jackor nästa vecka, tjejernas är tydligen rosa...). 
 
I och med jobbet har vi även fått nytt boende, igår flyttade vi till ett hus där vi bor tillsammans med alla andra från Vikingen + personal från Slopetrotters (guider tror jag). Just nu bor jag och Henrik i olika rum vilket är lite segt men vi hoppas på att tjejen som jag ska bo med och killen som Henrik ska bo med går med på att byta rum när de väl kommer ner (alla har alltså inte kommit än). Vi har kök i huset vilket är kanon (har längtat efter att få laga mat!) men tyvärr ingen kyl just nu. Vi har fått höra att de ska ordna det snart dock... Wifi ska också fixas (just nu sitter jag borta vid skidliften där det finns gratis wifi) antingen nu eller nästa vecka. Sämsta med huset är att det bara finns en dusch/våning, så vi kommer behöva samsas 12-15 pers på en dusch... Kul. Men det löser sig nog, får nog ställa in sig på att vara lite ofräsch kommande månader... 
 
Annars har vi hängt en hel del på Silver Bullet och käkat deras goda burgare (nästan lite för mycket om ni frågar mig, men inte tillräckligt om ni frågar grabbarna). På Silver Bullet spelar just nu Calle Kristiansson live (han från idol för några år sen), soft för han är riktigt duktig! Han och Axel har tydligen några gemensamma vänner från Växjö så vi hängde lite med honom en kväll. Och med en helt galen tysk, har aldrig sett någon som tar så mycket plats förut haha! Vi har också hängt en del på Lederhosen bar som precis öppnat och det stället är inte alls som vi fått höra. Vanlig bar typ med "vanlig" musik, soft ställe faktiskt. 
 
Ja det var väl det, blev jättelångt i vanlig ordning... Nu blir det nog ingen mer uppdatering förrän vi fått wifi hemma i huset, så vi hörs igen om ett tag!