ebs - dag 14


Dagens drinkprov var på Tequila Slammer, Brain Hemorrhage (shot), Lemon Drop (shot) och E.T. (shot). Ganska lätt med andra ord, men imorgon blir det "värre" då vi har sex stycken blended drinks med ganska många ingredienser + teori-prov på liqueurs och beer. Förresten så är blended drinkarna de sista vi ska lära oss, sen har vi lärt oss 73 stycken drinkar. Många va? Tänk er då att stå i baren och komma ihåg alla och inte blanda ihop dem eller missa någon ingrediens, ha i för mycket, ta fel glas eller missa garnish. Självklart ska det bli skönt att inte behöva trycka in några fler drinkar i huvudet men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite småtråkigt eftersom det här verkligen är ett tecken på att kursen snart är slut. Så sorgligt, vi har så himla kul i skolan.
 
Under resten av dagen idag så delades vi in i två grupper. Den ena gruppen gick på förmiddagen till en park i närheten för att öva på flair medan den andra stannade i baren och sen så bytte vi på eftermiddagen. Jag hade flair på förmiddagen och det gick väl helt okej. Det är förresten i parken vi ska ha flairing-provet på måndag så det var bra att få komma dit och känna av miljön lite och vänja sig vid alla blickar man får av övriga parkgäster (visserligen så är vi redan rätt vana vid det från stranden...). Vi fick sällskap ett tag av en äldre man som gick omkring bland oss och blåste såpbubblor, lätt dagens skönaste grej. 
 
Efter lunch var det dags för baren då. Vi gick igenom dagens drinkar/shots och övade lite på dem, och sen körde vi på tid. Jag tog det ganska lugnt och försökte verkligen göra det så snyggt som möjligt. Det kändes faktiskt som om det gick rätt bra, och jag fick ändå bra tid trots att jag drog ner på tempot. Så det höjde ju självförtroendet inför onsdag rätt rejält (även om jag kommer vara otroligt nervös ändå).